lördag 25 maj 2013

kaffe & glass

Det blåser friska vårvindar ute och vid några tillfällen under dagen har jag trott att jag skulle bli tvungen att avbryta stålborstandet och målandet eftersom regnet verkat hänga i luften, precis ovanför altanen. Men vid alla dessa tillfällen har det omvända skett och solen brutit fram, i stället. Så nu är allt  borstat och rent och rostgrundat. Vid femtiden kan jag gå på och göra en överstrykning och det vill nog till för på väderleksrapporten nyss påstods det att det blir regn imorgon bitti.

Men det är härligt så fint det blir bara av ett enda, ljusgrått lager färg. Plötsligt ser det riktigt fräscht ut. Ändå är det ju inget mot när det är klart och tak och räcken är färdiga. Räckena etc ska ju också målas, men det kan jag ta i min egen takt - nu är det ju tokstressigt eftersom snickaren kommer på måndag...

Medan jag stått på tå högst upp på stegen... hängt i krokig arm i någon regel... eller legat på knä och målat underliggare... har några grannar och bekanta defilerat förbi - alla glatt kommenterande mitt slit. Nå. De får gärna kommentera. Själv ska jag städsla min handyman för några gräsklippningar till (inte fått ordning på klipparen, än) och varje gång de, med svetten rinnande över ryggar och under armar, klipper sina gräsmattor ska jag strosa förbi, hänga lite på staketet och komma med förnumstiga kommentarer innan jag går hem till min snygga altan och knäpper upp en sval ale.

Just idag dricker jag dock kaffe och belönar mig med lite glass också, nu när jag är så duktig och allting. Jag tänkte belönat mig med ett skajpsnack med Matilda också, men vi fick inte ljudet att fungera och då försvinner liksom själva idén med skype. Nu har jag pysslat med inställningar och grejer så nu ska det nog funka när vi försöker nästa gång. Typ om en stund.

Inga kommentarer: