lördag 18 maj 2013

morronkaffe

Jenny sover. Jag är vaken. Jag har smugit mig ner i köket, fixat kaffe och smugit tillbaka i sängen. Radion pratar tyst och utanför mitt öppna fönster sjunger fåglar - i stark konkurrens med ovanligt mycket trafikbuller. Det är tydligen En dag på strippen idag. Det märktes redan igår. Många pimpade bilar i Byn och när vi satt på altanen i den ganska ljumma kvällen hördes skriken och tjuten från plågade bildäck genom den annars så mjuka tystnaden. Det skulle ju kunna vara ganska störande, men å andra sidan svi'r det väl snart över.

Naturligtvis är det gott att ha Jenny här! Igår kompletteringsprovianterade vi, latade oss på altanen, försökte - som sagt - skruva (Jenny lyckades byta bitsen men de var för mjuka och träet för hårt så vi fick lägga ner det hela... skitsamma.) ihop några stolar, tog en rask långpromenad i värmen (det är vackert nu när inte bara bokarna utan också ekarna slagit ut), bar in en pall med pellets och lagade lite mat. Och så satt vi förstås mer på altanen. Vi pratar om resorna, tankarna, målen, drömmarna... livet.

Idag ska vi väl starta dagen i lugn och ro och sedan blir det gamla rockkompisar för hela slanten. Grilla, hänga på altanen och spela en massa musik, tänker jag. Det blir fint.

Inga kommentarer: