måndag 20 maj 2013

måndagsmorronkaffefunderingar

                        Rosebudpellis i vardande

Lite bloggtystnad skadar nog inte.
Helgen har varit fin och trivsam. Mina sköna vänner i all ära, men bäst har ändå varit att ha Jenny här. Hon är fortfarande här. Jag går till jobbet om en stund, jobbar mig lite och sedan går jag hem och äter frukost med henne och vinkar av henne innan hon åker hemåt igen.

Vi hade tur som tokiga med kalasvädret i lördags. Solen sken, det var varmt och altanen uppförde sig som den ska. Sitta och prata, smutta en sval ale och frampå seneftermiddagen grilla. Blandat soundtrack i bakgrunden. En ljummen kväll. Som sommar.

Söndagsmorgonen däremot var åska och tokregn. Men i stort sett höll altantaket emot och vi kunde sitta ute och frukostera. Imorgon ska den delvis rivas...

Fullpetad dag idag. Massor av rättningar. Eller... "rätta" är fel uttryck. Jag rättar inte till något. Jag läser uppsatserna, plockar fram de bästa kvaliteterna i dem, spanar efter störande fel. Noterar, kommenterar och bedömer. Men jag rättar dem inte.

Och... i eftermiddag är det då änteligen dags för Bob Hansson! När jag kollade i torsdags eftermiddag hade över sextio anmält sig vilket nog får sägas vara en fin siffra. Kanske tillkommer några fler?


Inga kommentarer: