torsdag 5 december 2013

besvikelse

Varje år vill jag ju gärna testa årets glögg. Favoriter har varit glögg med ingefärssmak och en med kaffesmak. Årets flaska är ljust faluröd med kurbitsmålning på. Det säger mig ingenting. Skulle det smaka... färg? Ha en bismak av koppar? Jag vet inte. Det jag vet är att den helt enkelt inte är god. Inte ens med mer russin än vätska i kärlet. Simple as that. Så nu står jag här med en hel flaska ogod glögg (minus någon deciliter som fick plats i min japanska temugg...). Det blir som vanligt - jag får tjacka upp mig på Blossas vanliga starkvins. Den vinner nästan alltid. Hmpf.

mjuk skruvgölshägnsinnevånare
Stormen ställer till det trots att den inte ens kommit igång i mina hoods. Kollegorna som skulle resa till Polen imorgon för att träffa personal från vår vänortsgymnasieskola får vackert stanna hemma eftersom färjeturerna är inställda. Tågen slutade gå tidigt i eftermiddags och vi hann med nöd & näppe skicka hem alla våra pendlande elever. Sista lektionen satt jag och två elever och kollade på första halvan av What's eating Gilbert Grape? Mysigt, i och för sig. det lär ju inte gå några tåg imorgonbitti heller, så vi hinner nog se klart filmen. Kanske var det också på grund av hotande oväder som det inte var kö på salongens dropintider? Jag fick sätta mig direkt i en stol och nu är jag nyklippt och mild. Jenny whatsappar och ska åka till Kiel med jobbet imorgon. Den turen är tydligen inte inställd och då tänker jag mig att vågorna på Nordsjön ändå kan vara betydligt bråkigare än de i Östersjön? Eftersom jag inte tycker om båtåkande, egentligen, blir jag orolig för henne och fast jag förtränger illa kvickt är jag inte snabb nog. Bilder far förbi i mitt huvud. Och Matilda som landar i Köpenhamn idag - henne har jag inte hört av. Måtte hon bara inte fastna på fel sida Sundet. Hönsmamma? Moi?

Ute blåser det väl rätt mycket i byarna men i mitt hus brinner ljusen stilla, katterna sover under saker och på stereon är det skön musik. För säkerhets skull har jag tappat upp vatten för tandborstning och andra akuta grejer - om det skulle bli strömavbrott, men det tror jag inte det blir. Har inte varit med om det, såvitt jag kan minnas, sedan jag flyttade in här.

Inga kommentarer: