fredag 27 december 2013

en vanlig fredag?

Tack Anna! Du gör de allra finaste!
Det skulle alltså vara en vanlig fredag idag? Nä. Skulle inte tro det. Det är ju till exempel en ledig fredag. En lat fredag. En lättjefull fredag. En fredag att göra så lite som möjligt på. Givetvis rullar en maskin tvätt i källaren och visst måste jag ta ett varv med dammsugaren - men i övrigt tänker jag ägna denna lediga dag åt lust. Eventuellt också åt någon last.

Jag skulle gärna ta en skön, mild promenad - eller en runda på gymmet - men därav blir intet. Mitt knä är mycket bättre men jag tar inga risker. Jag ska bli bra. Basta!

Det är ju inte som att lat behöver vara detsamma som sysslolös. Jag kan sy och sticka, lacka om naglarna, organisera en garderob (eller två) och filura ut godsaker att laga till nyårsmiddagen. Jag skojar emellanåt om the vuxenlife och hur fantastiskt enkelt livet kan vara när en är själv. Att popcorn och ett glas rött, eller kanske två lussebullar och en mugg te, kan utgöra alldeles förträffliga middagsalternativ, fast saken är ju den att jag tycker det är så galet roligt att laga mat - men inte till mig själv, enbart. Så att tänka ut, planera och laga till en middag, oavsett hur enkel den kan vara, är mig ett sant nöje!

Jag ska erkänna att jag kollade till min jobbmejl nyss, för att se om jag fått några mejl från elever som ville prata betyg efter lovet, men det var bara två stycken. Nu tror jag jobbmejlen får vänta till nästa fredag, allraminst. Dags att fylla på kaffemuggen...

2 kommentarer:

ANNA sa...

Vassego vännen! det är så himla roligt att göra dem med å jag blir glad när mina egengjorda kort uppskattas.

magda sa...

Och det är roligt att FÅ ett av dem! <3