fredag 20 december 2013

kära dagbok


Jag gjorde det igår igen; tog hem arbete. Och avslutade det. Nu ska jag bara göra en sammanvägning av elevernas resultat så jag kan sätta betygen. Visst - jag kunde valt att strunta i alltihop tills vårterminen börjar, men hur skönt kan det inte vara att gå på julledighet och veta att det inte finns något som ligger och väntar när jag kommer tillbaka?

Innan jag satte igång med fördjupningsarbetena stack jag bort till gymmet. Mitt högra knä har bråkat en vecka nu, men jag tänkte att jag testar. Att cykla kändes helt smärtfritt så jag körde en mil, mer vågade jag inte, men när jag sedan klev av cykeln trodde jag att jag inte skulle kunna gå ens ut ur lokalen. SMÄRTA. Så... hem och kleta på tigerbalsam och göra ett varmt förband och sedan puffla upp kuddar under knät, så det kom i lite högläge, och sitta i soffan och jobba.

Idag är ju allt rättat och smärtan i knät något bättre. Fast det har varit svårt att sova i natt, det har gjort ont hur jag än har legat. Nu känns det dock lite bättre, när jag varit uppe en stund och rört på mig. Jag ska bara ta mig igenom den här dagen som innehåller mentorstid med tävlingar och kyrkan, för de som vill (inte jag oavsett knä), och glöggmingel med alla och sedan jullunch med kollegorna och så iväg och besiktiga bilen och förbi ett apotek och köpa en riktig sådan där stretchig, men stödjande grej att dra över knät - jag hittar inte den jag har har hemma - och Panodil och så proviantera lite och sedan: JULLEDIGT!

Inga kommentarer: