måndag 9 december 2013

upplopp

Nu närmar sig upploppet på den här terminen. Mycket ännu som ska göras innan den är i box. Men om det är något jag lärt mig är det att det åååårnar sig!

Visserligen är marken täckt av snö men inte är det sådär ljust som det brukar sägas. Temperaturen ligger strax över nollan och på tak, infarter och liknande har snön smält bort. Good riddance! Jag har faktiskt inget emot att skotta men jag låter hellre bli.

Vad händer idag? En tenta måste snickras klart - i tre varianter - och lektioner hållas. Ett arbetslagsmöte förberedas lite och ett åtgärdsprogram justeras. Lite information till kollegor, en lärarstudent på fältstudier och någon form av utvärdering för elever, i mina kurser (jag funtar på Socrative eller Google drive). Lektioner förstås och förhoppningsvis lite gott snack över en kaffe, med någon kollega. Samt den där gnagande känslan av att det är något jag glömt...

Syrien, igen. Barn som skjuts av prickskyttar. Helt utstuderat. Om det finns ett helvete och det dessutom finns nivåer i detta måtte den delen av vår planet vara en av de lägre. Fifan. Jag mår illa. Händerna domnar av vanmakten.

Vanligen gör jag inte requests. Men här är ett undantag för dig, Fanny!

Inga kommentarer: