måndag 2 december 2013

så mycket bättre

Mina grannar visar sig vara ganska sämst på att julupplysa sina hus och trädgårdar. åtminstone de som syns från mitt köksfönster. Hur kunde jag glömma att en familj är Jehovas Vittnen, en annan är muslimer och att den tredje familjen inte verkar bry sig? Hm. Men det lyser i alla fall hos mig och det känns fint. Kaffe med kanel & kardemumma och en slatt ovispad grädde är den absolut godaste - och bästa! - frukosten när en är i december.

Idag, och i morgon, är det studiedagar. Ledigt för elever, alltså, men knappast för oss lärare. Förmiddagen ska vikas åt en förvaltningsgemensam föreläsning på temat Hot och våld. Jag funderar på vinklingen där, då jag kan tycka att detta är två företeelser som är så sällsynta i skolans värld här att det snarare är en icke-fråga. Men jag kan ju ha fel (konstigare saker har hänt...) och återkommer isåfall om detta i ett senare skriv.
Eftermiddagen är dels en kort förevisning, som jag kör med högstadiets personal, av diverse möjligheter som digitala verktyg kan ge i undervisning och lärande. Och dels lite arbete i arbetslagen. Sedan blir det julbord och innan det lite försittning här hos mig. Jag tänker att det blir en bra dag, helt enkelt.

Christmas Canon - Trans-Siberian Orchestra (jo, jag har traditioner, jag också...)

Inga kommentarer: