onsdag 4 december 2013

hej vad det går

Fröken Söt bor i Götgatsbacken...

PISA. Inte bara ett felbyggt hus utan också en undersökning av OECD-ländernas 15-åringar - eller snarare deras kunskaper i olika skolämnen. Sverige som gärna vill vara bäst i världen - och ofta tror sig vara det - har fått så mycket smäll på fingrarna att de blivit krokiga. SÅ krokiga att när potentaterna försöker peka finger åt varandra så missar de att det egentligen är sig själva de pekar tillbaka på...

Om lite drygt två veckor är den här terminen slut. Var blev den av? Har vi hunnit med allt som ska hinnas med? När ska jag hinna konstruera ihop det sista på storskrivningen i religionskursen? Läsa igenom, återkoppla och bedöma på fördjupningsarbetena? Planera för niornas prova-på-dag nästa vecka? Inte tappa bort saker jag vill ta reda på, lära mig, utveckla och testa? Genomföra bokseminarierna i engelskakurserna? Ta hand om lärarstudenterna som ska komma till mig och göra fältstudier? Det är mycket nu.

Vilken tur då att jag har lite trivsamheter på det sociala planet, att ägna mig åt, så att jag inte kan grotta ner mig i enbart jobb. Ikväll ska jag rakt ut i en djup skog och äta middag med ett par sköna vänner. På fredag ser det ut att bli en sen och snudd på traditionell långlunch och i helgen har jag lovat mig själv att bara ta en, eller två, långa promenader och baka lussebullar. Kanske ska jag pyssla järnet också - det finns ju ändå några få små julklappar som ska skänkas. Och det är roligast att göra dem själv.

Inga kommentarer: