söndag 22 december 2013

fjärde advent

Lärarkatter får pedagogiska julklappsbollar!
Mysmorgon med kaffe och tända ljus. Linus och Jenny sover ännu. En katt stryker sig mot mitt ben. Det är inte Torsten och inte heller Vilma utan S. Jag tror han ska få byta namn. Det blir lite knas om jag, när han börjar gå ute till våren, ska stå på altanen och hojta på "SATAN!" när jag vill kalla in honom. Vi diskuterar namn, Jenny och jag. Jag tycker Sixten. Eller Sture.

Det var väldigt kul att iaktta katternas möte igår. Torsten och Vilma var som förstenade och S var sjukt nyfiken på dem. Svansen stod som en flaskborste på honom och han visste inte riktigt vad han skulle tänka om detta. Kanske var han väldigt tacksam för att han plötsligt fått levande leksaker? Eftersom inga slagsmål utbröt lät vi dem bara vara, helt enkelt. Och eftersom T & V mestadels satt och tryckte kunde S återta sina domäner från i somras och vara Kung. Men en väldigt snäll Kung.

Jag trodde nog det skulle bli inbördeskrig i natt, men det har varit tyst och lugnt och när jag kom ner i köket för en timme sedan kom S och T (måste ha varit T för hen såg stor ut - V är minst) glidande i hallen och smet uppför trapporna. Jag tror faktiskt att det blir just som jag hoppas; S kommer att inspirera T & V att börja socialisera. Sweet!

Vad blir det idag, då, denna fjärde advent? Om en stund ska jag dra upp volymen på stereon och få liv i "barnen" (det känns konstigt att kalla dem så vid den mogna åldern av 24 och 29) och efter mysfrukosten har de lovat hjälpa mig att hiva in en pall pellets, vilket jag är galet tacksam för när mitt knä är som det är (fast det går åt rätt håll, nu). Annat som ska hinnas med är lite julmatlagning; Jenny ska trilla köttbullar, säger hon, och jag ska laga en Jansson och lägga revben i marinad.

Ptja. Ungefär så blir det. Inga stora åthävor. Lugn, ro och skön samvaro.

2 kommentarer:

Karin Lindström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin Lindström sa...

Hen kan heta Zlatan! :D