torsdag 5 december 2013

ett päron till farsa i stolpabäck?

Nu är jag med bil igen. Om inte stormen Sven ställer till med något alldeles oförutsägbart är den dessutom besiktigad imorgon. Det har varit en och annan tur kring det här men verkstan har ändå, nu när jag kan stämma av det hela, skött det hela snyggt och det är väl inte alls otroligt att jag anlitar dem igen. Någon gång.

Jag lyckades hitta ut till Ericas hus i skogen trots att jag aldrig kört dit i kolmörker. Jag missade först avfarten ute vid stora vägen, men sedan gick det fint. Dock höll jag på att köra i diket när jag såg det här:


Bilden gör ingalunda färgerna rättvisa - och inte heller kan ni ju se att många av ljusslingorna blinkade och liksom "rann" nerför husväggarna... det som ser ut som en eldkvast ur skorstenen är... harar? Jag tyckte det var mer likt harar än renar, i alla fall. Det måtte fanimej vara synligt utifrån rymden?! I synnerhet om en betänker att den ligger som en illblå explosion mitt i mörkaste skogen...

På Ericas torp är det alltid lika trivsamt och mysigt. Hon hade också lyst upp det rejält - men effekten blir liksom på ett helt annat vis när en enbart använder stearinljus... Vi åt god middag och kaka, pratade, kattgosade och lyssnade på brasknaster. När det var dags att gå ut till bilen slog jag nästan huvudet i Vintergatan...

Idag är det en synnerligen hårig torsdag att ta mig an. Bottenskyla av ovispad grädde i muggen och så fylla upp med kanel- och kardemummakryddat kaffe. Here we go!


2 kommentarer:

Welly sa...

Hej ;) Tack att du gilla vår julljus på och omkring huset ;)
Welly

magda sa...

Haha! Ja, jag funderar på att köra förbi och kolla in det igen! ;)