tisdag 8 maj 2012

bråda dagar

Tiden mellan påsk och läsårsslut är en hektisk tid i skolans värld. Dagarna blir långa och trådarna som inte får tappas är många. Jag skriver post-it-lappar överallt, klottrar kalendern full, skissar, lägger papper i olika högar, lovar mig själv att ta tag i dem snart, lägger in omprov och särskilda prövningar och planerar här- och frånvaro. En tio dagars språk- och studieresa till England med alla tvåorna blir en fin upplevelse men de som blir kvar ska ju ha fortsatt undervisning och jag har i år löst det dymedelst (visst är "dymedelst" ett läcker ord?!) via kloning.

Eller... jag har inte direkt klonat mig men däremot ordnat onlinearbeten i en kursblogg (där de ska ploppa upp enligt en tidsinställning jag råddat med) för de som läser engelska och fixat och trixat med arbetsmaterial och inlämningsuppgifter via mejl till de som läser religion. Jag vet alltför väl att detta betyder att på den tid då vi förväntas sova, under resan, kommer jag att lägga ner avsevärd tid på nätkommunikation. Men... so be it. Det är snart semester.

Ganska snart i alla fall.


Och just nu tror jag att jag stänger ner för idag. I morgon är det nationellt prov i EngB och allt är riggat. Ute skiner solen och dagens promenad får helt enkelt bli till affären för proviantering och sedan hem och njuta av... livet.

Inga kommentarer: