måndag 14 maj 2012

happy feet

Ganska tidigt idag kom jag på vad jag skulle tagit med mig: en stegräknare. Vi går kilometervis varje dag här, ju!
(Ansiktsbehårade gentlemen från Smauland.)
När jag packade igår morse fann jag mig, vid någon tidpunkt, ståendes med en sådan i handen, men batteriet var slut och jag struntade i idén. Men idag inledde jag my quest for the tiny pedometer. Medan jag gick från butik till butik - utan resultat - la jag många hundra ytterligare steg till de uppskattningvis 8000 steg jag redan gått under dagen. Rätt vad det var stötte jag ihop med kollegan Anna som hittat två till priset av en. SWEET!


När vi skilts åt gick jag och köpte en Big Issue (engelsk variant av Situation Stockholm - eller snarare tvärtom), några böcker och sedan lite att tugga på från Tescos. Att käka LCHF är fanimej inte enkelt här - det var till och med socker i den "naturella" Greek Style yoghurten som serverades till frukosten. Det bra är dock att ingen frukost med självrespekt är komplett utan ägg och bacon/skinka i någon form. Var var jag nu... jo, Tescos. När jag kom hem till vårt guest house vid halvfyratiden visade stegmätaren över 3000 ytterligare steg - och så ska vi ju kvällsvandra på stan ikväll, också, efter middagen.



Så. Så här långt har dagen varit till belåtenhet för oss alla, tror jag. Eleverna hade lektion på förmiddagen och medan vi väntade på att göra en kort orienteringstur med vår grupp gick kollegan Susanne och jag och tog en kaffe. Efter lektioner och stadsrundturer gick (!) vi till Sixth Form College - en promenad på styvt två kilometer, i lätt motlut. Final Exams pågår som bäst så att få kika in i klassrum för små auskultationer var inte att tänka på. DÄM. Eleverna hade program även för eftermiddagen där, medan vi lärare fick lite time off.
(Tjackade upp mig på två par läsglasögon på Poundland - bra, för då kan jag ha linserna i hela dagarna.)
Efter bokinköp och Annas pedometerfynd traskade jag hemåt och har vilat en lång stund på mitt rum. Småsnacksat på lite av varje, druckit näskaffe och kollat på teve. Om en stund ska vi äta middag och sedan blir det en kvällspromenad ner mot stranden (pedometer: på!) och runt omkring på stan för att hålla ett öga på eleverna - om det nu skulle behövas. Flera jag pratade med var redan strax efter lunch så trötta att de helst bara ville hem, äta middag i sina värdfamiljer och sedan sova.

(Castle and South Beach)

2 kommentarer:

Anonym sa...

...*....!...minns en skolresa där 9-åringarna, alla hade ceps ..cablegy..?..och ingen..elev.. fick gå ovan däck.från Dover --till Calai.. det var då Titanic var på g...på skolresan..resan til england..Vilket oerhört ansvar..kraft och mod. från då lärare på Ribersborgsskolan.i Malmö...!..!..Tack till dig Barbro-lärare...riktledare..<3.. tack till alla lärare..och riktledare..

magda sa...

Jag mötte en hel skolklass med sådana små raringar - i orange kepsar - igår kväll.
Det ska till ett visst mod att bege sig ut på resa med dem!