onsdag 9 maj 2012

exhaling


Vilken dag. Jag glömde ta med mig lunch och tur var väl det för när skulle jag ha ätit den? Inget tyck-synd-om. Ånej. men det blev oerhört intensivt med förberedelser och nationellt prov och lektion direkt efter det och så möten med elever och lägga sista handen vid morgondagens delprov i religionskunskap för en industritrea och en eftermiddag i rättningens tecken. Jag säger som jag brukar i de här lägena: jag har ju inte ens hunnit fejsboka!

Men strax efter sex kan jag i alla fall kliva in hemma i hallen, komma mig i mjuka, varsamma myskläder och rota fram något ätbart ur skafferiet, medan jag trycker i mig ett äpple. Jag lagade pasta med broccoli och det blev riktigt gott men nu mår jag illa eftersom jag var så vanvettigt hungrig och matt och därmed åt alldeles för fort.

Det allra bästa med att vara vuxen, brukar min kära vän Malin säga, är att man faktiskt får bestämma själv! Och hon har så rätt, så rätt. Så jag struntar i uppfostran och bordsskick och vad-man-bör-och-ska och tar med mig tallriken in i mjuka tevesoffan, tänder några ljus, slänger upp fötterna på bordet och slår på teven alldeles lagom för att få se författarfavoriterna Roslund & Hellström prata om sin senaste bok Två soldater. Vill ha! Ska ha! Det ska få bli den allra första semesterboken!

Klicka på bilden så kommer ni till presentationen av boken! Och apropå vännen Malin, så var det hon som introducerade mig till R & H genom att dra mig med på författarträff en septemberkväll, i Stockholm. Det är vänskap det!

Det är ganska varmt och gott i mitt hus, men jag fryser ändå. Skönt med raggsockar och fleecefiltar i de lägena.


Inga kommentarer: