fredag 18 maj 2012

friday is tie-day

Morgontimmen är skön även här i England. Huset är tyst och mottagningen i mitt rum urkass, så jag måste smyga ner och sitta i the front room, i de stora pösiga sofforna. Ibland har jag sällskap av någon av kollegorna men vi pratar inte så mycket; var och en sitter med sin laptop och är koncentrerad på sitt. Jag har lyckats sova åtta timmar i sträck, ta en låååång het dusch, smsa med min älskling (som är på mc-resa i Danmark) och laga kaffe (med grädde!) på mitt rum. Nu känner jag mig som en ny människa. Ljuvligt!

(The Maynard)

Jag läser DN och The Guardian och fejsbokar och bloggar och ser hur det går för mina ettor därhemma, med deras arbete med vår läs- och skrivblogg. So far so good. Den här veckan arbetar de med Neil Gaimans How To Talk To Girls At Parties. Det ska bli intressant att se vad de gör av det! Själv ska jag vara i Scarborough hela dagen. Det ska de andra också. Eleverna har lektioner - på Grand Hotel, mind you! - och sedan ett par studiebesök - och därtill börjar vi med de muntliga examinationerna i eftermiddag. Även dessa ska ske på Grand Hotel. Kanske i något flott rum i detta bombastiska hotell från förra sekelskiftet?

(Robin)

Mötet med geocacharna igår var trevligt. Så helt underbart nördiga och sociala på en och samma gång! En kul upplevelse som nog fick mitt intresse att vakna till liv igen - inte minst som kollegan Susanne också börjat med detta, så smått.

(The Moors... I love them!)
Eftersom jag är i England måste jag också säga något om vädret. Idag är himlen ljus. Liksom tjockt soldisig. Jag har inte varit ute än, men av träden stillhet att döma så blåser det inte så mycket. The odd shower kan förväntas under dagen, så jag tar med paraflaxet i väskan. Nya regnrocken känns som en overkill, men oj! vad fleecetröjan värmde härligt igår kväll.

Inga kommentarer: