torsdag 10 maj 2012

quick fix - på redi't

Speed dating har en ju hört talas om. Men hur många har testat speed cleaning? Jag har. En dag som denna, så inihelsickes fullpetad att jag inte kunnat frigöra en kvart före fyra ens med järnspett, får jag ett sms från Mäklaren: "Ring mig snarast! Visning kl. 13!" Detta såg jag 11:05. Lätt stressattack - men "lyckligtvis" också en från handledning utebliven elev vid just detta tillfälle.
11:10 ringde jag upp honom (mäklaren, that is) och han förklarade att detta var en synnerligen seriös klient varpå jag slet upp nycklarna ur bagen och pinnade hem.

(Passade på att ringa min älskling helt kort medan jag knatade på.)

11:20 låser jag upp ytterdörren och kopplar på autopiloten och gör ett motsolsvarv:
Köket: Plocka in ren disk i skåp/lådor, diska morgondisken och ställa på tork, plocka bort post och tidningar från köksbordet, torka av spisen, hänga undan morgonens gosiga tröja och lägga undan en trasslig sladdhärva. I skafferiet har den rosa pappersåtervinningskassen från Myrorna vält så jag ställer upp den och trycker ner några vilsekomna reklamblad. Gör en okulärbesiktning av köksgolvet och konstaterar att det ser åkej ut.
Badrummet: Putsar av spegel, handfat och toastol. Snyggar på hyllan med hygienprodukter och rättar till duschdraperiet.
Matsalen/biblioteket: Rättar till stolarna och slänger ett öga ut på altanen, där allt ser okej ut. Trist men okej. Det är ju ännu frost en och annan natt så mina krukor med agaphantus har inte fått flytta ut än.
Vardagsrummet: pufflar upp kuddarna i soffan, lägger undan Yrke: LÄRARE och rullar ihop datorsladden (och lägger den i en av bokhyllorna), gömmer undan lilla laptopen i en annan hylla och ställer rätt på bordet. Blommorna skulle behöva vattnas, men inte just nu.
Hallen: Hänger upp en jacka och ställer skorna snyggt.
Trappen: Plockar med mig träningskläderna som dräller i en hög (och stuvar in dem i en tom byrålåda för att plockas fram igen i kväll) och noterar att...
Övre hallen: mattan skulle sett bättre ut om den dammsugits men beslutar att det inte spelar någon större roll ändå. Sedan går jag genom...
Gästrummet: som alltid är städat och fint.
Lilla toan: Kikar in och konstaterar att den är helt fräsch.
Sovrummet: Tar en driva kläder och slänger in i tvättkorgen, trycker ihop den ännu delvis ouppackade resväskan (nej... jag har inte haft lust... jag avskyr att packa upp) och ställer den i en tom garderob, Bäddar sängen riktigt snyggt, draperar en kinesisk morgonrock lite dekorativt över mjukiskläderna (som ligger på en stol) jag ska mysa runt i ikväll och plockar bort vissna blomblad från fönsterkarmen, ordnar böckerna på mitt sängbord.
Arbetsrummet: Passerar genom rummet och är nöjd.
Går ner igen och in i...
köket: där jag torkar disken från nyss och sätter in i skåpen, plockar bort diskstället och torkar av bänken ordentligt. Byter soppåse (tar med mig den fulla ut när jag går). Går ut i hallen och kastar en sista granskande blick omkring mig.

11:39 låser jag dörren bakom mig, slänger soppåsen och går tillbaka till jobbet.





När Magda väl rör sig står blixten stilla.
(Gammalt djungelordspråk)










Och nu sitter jag lugnt och blickar ut över en IP-klass,
som skriver delprov i ReA, och undrar hur visningen går.

2 kommentarer:

Ina sa...

skrattar..jag kan se det framför mig:). Ibland kan man vara förvånansvärt effektiv när det gäller..fast du är ju rätt effektiv för det mesta;).

Lilla gumman. sa...

HAHA! Så himla härligt!