tisdag 9 oktober 2012

om tisdagar

En cool grej med mitt yrke är dess oförutsägbarhet, mitt bland alla scheman, planeringar och deadlines. Här är sådant som "hänt", bara idag...

* En "sveng"-lektion med några nior (jag har två lektioner/vecka på högstadiet tvärs över gatan) blir plötsligt ett samtal om infibulation. Och om Ådalen -31. Fast inte samtidigt, lyckligtvis. Det finns gränser även för min simultankapacitet.

* En utbyggnad och uppgradering av skolans trådlösa nätverk visar sig innebära att jag åker ur detsamma helt och hållet. Turligt, för mig, finns det hjälp att tillgå i form av kompetent, och behörig, kollega. Medan han fixar till det pratar vi om senaste släppet till SRF och och spekulerar ganska vilt kring vad som kan tänkas bli nästa. Jag ritar en post-it-lapp till honom, som tack för hjälpen:

TEORI är när ingenting fungerar och alla vet varför
PRAKTIK är när allt fungerar och ingen vet varför

På denna arbetsplats kombinerar vi teori och praktik
- ingenting fungerar och ingen vet varför...

Jag vet. Den är gammal. Men den är också klassisk.

* En jobba-rätt-sent-eftermiddag blir plötsligt en mysfika med en annan sent-jobbande kollega. Trivsamt småprat och lite taktiksnack inför kommande examinationer.

Jag traskar så småningom hem med en låt i huvudet (tack för den till någon elev som nynnade på den utanför mitt arbetsrum i förmiddags...) och hinner halvvägs hem innan jag märker att det småduggar och att jag glömt paraplyet på jobbet...

Inga kommentarer: