onsdag 13 mars 2013

försiktig vår

I den populära serien "Magda roar sig" är det nu dags för en favorit i repris...

... sota/aska ur pannan och fylla på med de allra sista säckarna pellets (oroens icke - ny pall beställd). Lika roligt varje gång. Tur att en viss skicklighet och rutin upparbetats så att det inte tar så lång tid. Och skönt att brännaren mullrar igång så fint vid första försöket.

Efter denna muntration var det dags att åka och hämta två paket (givetvis på två olika utlämningsställen). Nästan lika roligt som att pyssla i pannrummet.

När jag kommit hem och fått undan gårdagens disk (ja, jag vet... det slutliga förfallet har satt in... jag diskar inte varje kväll... å andra sidan lagar jag inte mat varje kväll, heller...) gav jag mig själv lov att fundera på precis hur najsigt det ska bli att, i helgen, se de två filmerna jag lånade på bibblan i förbifarten; True Grit (jag älskar bröderna Coen och jag älskar Jeff Bridges... så det blir liksom bingo och julafton på en gång!) och... Searching For Sugar Man. Det är upplagt för Park Lane Film Festival, helt enkelt.

Och det må vara vidrigt kallt och vinterlikt... i min trädgård spirar ändå en försiktig liten vår...




5 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att det är marken i din trädgård? Här är det mer arktis som gäller. Skottade nyss trappan och till vedförrådet. Frågan är om man får ut bilen ur garaget imorgon eller man får beställa hit en traktor.

magda sa...

Ja, det är det! På skuggiga delar av tomten ligger det ju snö kvar, liksom i häcken utmed gatan... men det är gott om snöfria fläckar också!

Men jag trodde Skåne var snöfritt nu? Eller fick ni nytt i natt?

Silke sa...

True Grit äger...

ANNA sa...

Här har det snöat konstant sen i tisdag, sen kväll och vi har nu minst 20 cm snö inne i stan, mer på landet. Nattens och morgonens flingor täcker över det som blev brunt under gårdagen...

magda sa...

Vitt här också, idag... :/