torsdag 7 mars 2013

sockerchock

Sött, sött, sött

Rektor Ulf stack in huvudet i arbetsrummet och sa att det fanns fikabröd i personalrummet. Jag tänkte inte så mycket på det då men efter lunch fanns det lite kvar och jag har mått tjyvis hela dagen - frusen, illamående och yr - så jag tog en sådan där godsak utan att tänka mig för. AMAGADD vad sött det var. Och jag blev liksom ännu mer skakis.

Vad lärde jag mig av detta? Antagligen ingenting som jag inte egentligen redan visste. Till exempel att jag ska hålla mig undan för socker.

Jag var faktiskt så ämmlig efter jobbet att jag la promenaden på hyllan. Jag hade lite annat att göra, som att handla, hämta grejer, lämna grejer och ta ett varv med dammsugaren.

Snygga & sköna!


Lite sugen på att gå ut var jag ändå (fast då hade det hunnit bli mörkt) eftersom en av grejerna jag hämtade var ett paket med ett par nya, riktiga vandringskängor. Jag vågar inte köpa just skor och stövlar via nätet vanligen, eftersom det är kinkigt med passform... men dessa satt helt underbart skönt på foten.

Så nu ska jag gå in dem, efter alla konstens regler, så att jag jag bege mig ut och hajka i vår och sommar. Förhoppningsvis andra vårar och somrar också för köper en ett par kängor för en bra bit över tvåtusen vill en gärna att de ska hålla ett tag...

Ingen promenad, alltså. Men kyl och skafferi är påfyllda, golven rena och på matsalsbordet står en stor bukett röda och vita tulpaner och lovar vår.

Och i morgon är det fredag. Igen!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Värt varenda krona att köpa lite dyrare kängor. Mina första Meindl för 2,5 k höll i 14-15 år och då var de med om allt och lite till, t.ex. vandring på vassa vulkaniter många tiotals mil. För 5-6 år sedan blev det ett nytt par och de ska säkert hålla i 10 år till!

magda sa...

DET känns bra att höra! Modellen jag valt känns hyfsat lätt på foten och är all-round. Jag ska inte klättra i dem, men för övrigt ska de funka på både lättare och lite svårare terräng. :)

Anonym sa...

Jag har en lite högre modell. Det var rätt dyrt med 2500 kr 1992, kostar samma idag 20 år senare. Har aldrig fått skav i dem, man kan gå 2 mil redan första dagen. Och då får jag jämt skav i alla andra skor. Tror du blir nöjd.

ANNA sa...

Socker är läääskigt lääääskigt lääääskigt.

Men dina kängor ser attans så braiga ut. Jag hoppas du får många sköna naturupplevelser med dem på fötterna.

magda sa...

Cuby> Jag lär återkomma med lite recensioner vad det lider!

Anna> Ja, det är det faktiskt. Och vad gäller naturupplevelserna har jag en lös plan för mitt påsklov. :)