fredag 1 mars 2013

vad är en svensk?


Jo, jag undrar... vad är en svensk? Jag har alltid trott att jag räknades till denna illustra (?) skara men fick mig en känga när jag kollade kvällens programutbud i SVT1. Klockan åtta går det ett program som heter "Hela Sveriges fredag!". Jag förstår snabbt att det är ett av de där flåsflabbiga, skitnödiga och - för att säga som norrmännen - tilbakastående programmen som får mig att ifrågasätta om det egentligen är så sexigt att betala sin tevelicens, ändå. Antingen är det inte ett program för "hela Sverige" eller så är jag inte riktigt svensk, dårå. Det kan i och för sig kvitta. Nationalitet är rätt ointressant på det hela taget.


Det som däremot är intressant är att det är den första mars idag, att mars kan vara en vårmånad och att det varit sol och takdropp mest hela dagen! Efter jobbet var jag och hämtade lite postordrade kläder, bland annat en redigt snygg och praktisk skaljacka som jag absolut ville inviga.



Så jag drog på mig ett par bekväma byxor, halsduk, vantar och jackan och gick en lång och rask promenad i det fullständigt ögonbedövande vårljuset. Jackan var precis så bra som jag trodde! Jag behövde bara ha en kortärmad tisha under den och höll mig ändå varm och go' trots att det snålblåste ganska rejält. Ett mycket praktiskt plagg som jag ska använda sjukt mycket under månaderna som kommer.

Det var lite jobbigt att gå bitvis, för där det inte smält undan så det var barmark var det som glaserat av is och jag fick skrida med viss värdighet. Mestadels var det dock riktigt fint underlag och jag fick upp pulsen rätt bra. Medan jag gick där hann jag lyssna på hela senaste Stickpodden och påbörja senaste Skolsnack Garageradio, dessutom. Inte så dumt!







2 kommentarer:

Silke sa...

Knäppte just bort den till förmån för "Alla är äldre än jag"

magda sa...

Ja, jag såg att det programmet skulle gå samtidigt, men då hade jag redan bestämt mig för en film.