tisdag 19 mars 2013

morronkaffe

Jag tror stormen blev en smula försenad? Eller kom av sig? Jag ser på träden utanför att de rör sig i topparna och det är nog bistert ute med några minusgrader på det. Nyss var himlen blå och röd - nu är den grå. Någon härkelse ligger kanske ändå i luften?

Kaffet värmer och väcker. 

Tisdagarna är bättre än sitt rykte. Den här ska bli riktigt bra, till och med. Första lektionen: diskussion och dissektion av The Black Cat. Andra lektionen: eleverna har skrivit utkast och ska nu läsa varandras texter och ge feedback. Jag förväntar mig ett gott arbete och kommer givetvis själv finnas mitt in da smet. Tredje lektionen blir väl kanske inte särskilt banbrytande - en liten grupp nior har läxläsning... men då hinner jag ibland läsa lite själv, beroende på vad de arbetar med.

Sedan är min plan att hinna läsa och ge återkoppling på tvåornas inlämnade arbeten, så att de sedan kan läggas upp som inlägg på vår blogg. Hinner jag ska jag försöka greppa Google Docs också - jag ser vissa fördelar framför Dropbox och kanske är det GD jag ska använda nästa läsår, med eleverna? isåfall är det dags att lära mig det nu.

Till och med gamle Ååågust tyckte att "Varför är det icke tisdag var dag!" Han visste vad han pratade om.

Det här undrar jag om han hade gillat, däremot...

4 kommentarer:

ANNA sa...

Dt stormar inte här heller.. ingen mer snö och inte tokblåser det heller. Ännu...

De nya prognoserna för oss här visar på betydligt lugnare vädr än vad som tidigare sagts. Det är bara de stackars skåningarna so mverkar utsatta nu.

magda sa...

Det har tagit i att blåsa nu, det är som att det flyger strumpstickor av is... och något vitt puder har börjat yra omkring. Jag stannar inne ikväll! :)

ANNA sa...


Precis sånt som det blivit här med... fast just nu verkar det vara lite uppehåll i nederbördandet så jag tänkte mej en promenad typ runt kvarteret bara och få lite frisk luft. Jag har varit inne och grejat hela dagen.

magda sa...

Jag gick till och från jobbet. Det får räcka. ;)