söndag 19 augusti 2012

according to plan

Jomenvisst, serni. Jag har plockat två tunga säckar med fallfrukt - även en liten del av höstäpplena har släppt taget - och dessutom bråkat med en ny "rabatt". Rötter till kirskål och bergenia fyller jorden så massivt att jag knappt får ner grepen i jorden, trots att jag hoppar på den, och när jag sedan ska vända upp tuvorna så är frågan vilket som ska gå av först - min rygg eller grepskaftet.

Solen gassar naturligtvis och med tanke på hur sommaren utfallit, vädermässigt, så biter jag ihop och försöker tänka att det ändå är härligt med sol. Medan svetten forsar ner i ögonen så att jag nästan blir blind på kuppen. Lyckligtvis kommer rara grannen Fatima förbi en stund för att prata och höra hur jag tänkt kring huset (jag berättar att jag bestämt mig för att bo kvar eftersom det inte går att sälja...) och för att erkänna att hon och lilla sonsonen gått in i trädgården vid ett tillfälle och plockat varsitt sommaräpple. Jag säger att de faktiskt får plocka precis hur mycket som helst och från alla träden. Hon kontrar med att lova bjuda mig på en saftig äppelkaka.

Klicka HÄR så får du en stunds tidsfördriv!

Pratpausen med Fatima, i skuggan under ett av äppelträden, ger min rygg en välbehövlig paus och när hon gått vidare snyggar jag upp, lastar in ett antal säckar och kör bort till ristippen. Sedan kör jag hem och tar en helt underbar dusch. Äter en bit av gårkvällens paj och kommer på att jag ska testa om det eventuellt går att använda sommaräpplena till paj? Går ut och finner att fjorton (14) nya skitäpplen fallit ner från jävelträdet. Några av falläpplena är fina och jag plockar med dem in, tillsammans med ett par jag plockar från trädet.


Nu står pajen på svalning. Jag tror jag ska ta med den ut till Catharina, till fikat.

Min älskling ringer från sin mc-tur hem från Göteborg. Jag hoppas han kan ta hojen hit om ett några veckor, så vi kan se oss om på fina småvägar i trakten. Perfekt väder för hojåkning nu. Vilket tyvärr inte kan sägas om sommaren som varit.

Men... nu är det snart höst. Jag tycker om hösten. Den bär med sig löften om saker som ska bli. Och idag är det söndag. Jag tycker om söndagar också. De är lite långsamma och kravlösa. Lustfyllda och loja. Vilsamma.

Imorgon sparkar ett arbetsår igång. Med full kraft. Najs!

3 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Jag är glad att du är tillbaks i huset och gamla jobbet och grannskapet, och hemskt nyfiken på hur tankeprocessen såg ut i detalj när du bestämde dig för att utnyttja ångerrätten på somligt. Hoppas du minns så du kan berätta när vi ses igen. Och särboskap kan nog ha många fördelar också, även om det kom sig av tvång och nödvändighet här, som det låter. Iaf tänker jag det emellanåt.

Ina sa...

Äppelpajen var grymt god så jag svänger nog förbi i veckan o plockar lite äpplen:)! Kram och tack för en trevlig em!

magda sa...

Pärlisen> Sure thing. Men processen kändes på något vis som självklar i ljuset av allt. Det är trist, tycker vi, men... vem vet vad som händer framöver? :)

Ina> Kåm alång! ;)