fredag 10 augusti 2012

#skolchatt

Eftersom min älskling kom hem från sin båtresa väldigt sent igår (ja, jag sov som en sten när han dök upp...) kunde jag hänga med på #skolchatt på Twitter. Varje torsdag kl 20, men ofta har jag annat för mig då. Igår var temat hur en konkret och hands-on gör för att skolstarten ska bli så strukturerad och harmonisk som möjligt. Lite stillsamt samtal jämfört med det tryck som brukar vara, men Tysta tankar var med och jag antar att han ville provocera med inlägg om att det där med att skriva VÄLKOMMEN på tavlan, och i värsta fall rentav rita blommor där, var unket och instängt (om jag minns hans ord rätt)... och varför ska man skriva det just på tavlan - ja, inte vet jag men kanske för att det finns gott om plats att göra det där? Och så tyckte han att det handlade om "bilden av fröken som den goda trivselskapande modern. Det känns 50-tal"... Men... "fröken" kan ju lika gärna vara en man? Och är inte trivseln allas vårt gemensamma ansvar? Oh, well. Kanske har han rätt? Kanske blev någon provocerad? Jag vet inte.

För mig är det viktiga att eleverna känner sig välkomna, att de blir sedda och att uppstarten av läsåret skapar en förväntan, och ett förtroende, inför det som komma skall.

Fredag idag, förresten! Fin Fredag! Kaffet smakar gott, himlen är våt och tungt grå och Vitryssland går från klarhet till klarhet (eller som Carl Bildt sa igår... att Lukasjenko är "en buse"... ptja... så kan man ju också uttrycka det...). I sängen däruppe sover en älskling.

Inga kommentarer: