tisdag 28 augusti 2012

köttfritt?

Jag ser på ett nyhetssammandrag från igår, att det pågår en del försök att införa köttfri måndag på många skolor runt om i landet. Motståndet verkar vara ganska massivt på sina håll. Kanske har det inte informerats tillräckligt om varför? Kring exempelvis de positiva effekterna på vår miljö?

Jag förstår att ingen vill bli tvingad att äta, eller inte äta, något - men hallå? det handlar om en skollunch! För de flesta elever innebär det att de äter minst ett mål till den dagen, hemma. Då kan  de ju mula i sig kött, fisk eller fågel om de vill? För de elever som inte får någon annan mat den dagen (och tro mig - de finns och är inte ovanliga...) tror jag att det viktigaste är att de får äta sig mätta på ett mål varm, god (där är dock en utmaning för skolköken!) mat. Jag tror inte det är de som protesterar...

Jag tycker att en köttfri måndag inte vore så svårt att genomföra för oss alla. Självklart på frivillig basis, men ändå..? Jag gör det inte själv - inte varje måndag. Men ofta kör jag helt köttfria arbetsveckor. av bara farten liksom. Det känns inte som en uppoffring. Jag älskar kött, fisk, skaldjur och fågel - men det räcker fint att emellanåt bara äta det på helgen. Men kanske är det tid för mig att bli mer konsekvent och köra vegetariskt minst en dag i veckan? Eller fyra? För just min del skulle det vara helt okej.

Hur ser det ut för dig?

Inga kommentarer: