måndag 27 augusti 2012

äppeljävlar

Äppelknyckarbyxor à la Anderssonskans Kalle och Tintin är nog en ren bluff. Alla som plockat lite äpplen vet hur tunga de är och ska de fylla upp sådana där påsiga knäbraller får nog bäraren ha rejäla hängslen. Och sedan får h*n ont i ryggen...

Tintin - den lille hipstern...


I runda slängar har jag nu räfsat ihop och samlat upp fyra och ett halvt ton halvruttna, trasiga eller allmänt getingbemängda äpplen i eftermiddag. Åtminstone blev det fyra säckar, som jag knappt ens orkade släpa över gräsmattan till garageinfarten. Lyckligtvis ser de senaste dagarnas blåst ut att ha skrämt ner alla sommaräpplen ur trädet. Det tackar vi för! Eller... jag, då.

Eftersom måndagskvällar kan vara ganska aktiva har jag dessutom totat ihop en lite småhet tomatsås att ha tillsammans med fitnessnudlar (google is your friend!) i veckans resterande lunchlådor. Diskade av bara farten. Plockade ihop några böcker jag ska ta med till jobbet i morgon. Sedan satte jag stopp, fixade mig en mugg te, pratade lite med älsklingen i telefon och nu tror jag faktiskt att jag ska krypa till kojs med en god bok.

Inga kommentarer: