tisdag 7 augusti 2012

pay it forward

När jag kommer hem från jobbet är jag faktiskt galet taggad för att ta ett rejält röj. En Bobcat hade underlättat men som tur är är jag rask och rörlig och lyckades få undan ganska mycket ändå. Inomhus, alltså. Så har jag städat badrum, bäddat rent, dammtorkat, vattnat växter, kört ett par maskiner tvätt, dammsugit och våttorkat. Nu är det fint tills fredag när Pia kommer och hälsar på!

Men innan jag drog igång städaktiviteterna pausade jag vid köksbordet med en tallrik yoghurt och två böcker som låg och väntade på mig i brevlådan; Catherine Ryan Hydes Pay It Forward och Janusz Korczaks Hur man älskar ett barn. Jag blir som åsnan mellan hötapparna men tänker börja med Korczak (tur att jag läste ut Män kan inte våldtas igår). Pay It Forward har jag planer för, men tänkte låta dem mogna lite innan jag skriver om dem. Det är Malin som har väckt en idé hos mig. Inte första gången! Antagligen inte sista, heller.


Just nu på Kunskapskanalen ett program om den osynliga leoparden. Fascinerande och vansinnigt vackra djur. Dessutom finns det de som tror att de finns i vilt tillstånd i... England. Med tanke på hur skicklig den är på att leva i skymundan och på hur det till exempel ser ut ute på Yorkshires ödsliga hedar är tanken ändå inte helt otrolig...

2 kommentarer:

ANNA sa...

PIF är rätt skoj... ;)

magda sa...

Apselut! :)