lördag 18 augusti 2012

att odla sin trädgård




No mercy. Oavsett hur vackert det är med stora fång vallmo så växer de på fel ställe och rabatten behövde en uppryckning. Ogräset behövde ryckas upp. Efter att ha ägnat mig åt allehanda avledande manövrar, som att åka till handelsträdgården och köpa växter till krukorna på grindstolparna och till Konsum för påfyllning av skafferi och visthusbodar så jag till exempel kan baka kanelbullar och skura badkaret, kom jag mig ut och gick lös på djungeln med företrädesvis en grep och sedan med kratta.

Det kändes som lite mer än bara en ren slump att såväl gamla kollegor som chefer "råkade" köra förbi, vevade ner bilrutorna och önskade mig "välkommen hem".



Nu ser det cleant ut. Alltför cleant. Jag ska åka tillbaka till handelsträdgården i morgon och tjacka upp mig på tre (!) nya pioner. Om de har några inne. Än är det sommarvarmt och det ska inte vara några som helst bekymmer att sätta dem.

Så har jag också dammsugit, plockat ur ett par lådor med kläder och plockat lite med mina inomhusväxter. Smsat och ringt och pratat med Mats ett par gånger, också. Det går ingen nöd på honom där han myser med dotter och måg och det är fint, det. Innan vi vet ordet av är det fredag! Fin Fredag!

Den självsådda, solrossolitären fick stå kvar!
Efter en skön och nödvändig dusch ska jag nu bara lata mig. Mycket arbete återstår, men det tar jag i morgon. Nu tänker jag kanske lyssna på lite musik och läsa. På altanen. Och lite senare laga en paj till Annhelen och mig.

Skön lördag på er!

Inga kommentarer: