tisdag 6 augusti 2013

dagen så här långt


Jag har tjyvjobbat. Jorå. Fast bara lite. Kollegan Hanna ville ses på en fika och lite IKT-prat. Det lät som en jättebra idé så jag tog en promenad i det fortfarande tropiska vädret, hem till henne. I uterummet var det svalt och vi tillbringade en trevlig stund med kaffe, frallor och gott samtal och spåning kring höstens arbete. Det kändes inspirerande och när jag sedan gick hem - via skogen så jag fick dagens motionsrunda, också - kände jag att jag visserligen ska njuta fullt ut av den här sista semesterveckan, men att det sedan kommer att bli roligt att gå tillbaka till jobbet, med spännande utmaningar, goda kollegor och sköna elever.

Jag tänkte också på att mitt hår var mer än bara en vanlig bad hair day. Det var en katastrof... så jag gick bara hem och hämtade plånboken och fortsatte sedan ner till frisören som ju alltid har drop-in. Jag lyckades dock tajma så att de just skulle gå på lunch och väntetiden använde jag till att först köpa en saftsil (hittade på ICA tack vare tips från vän, trots att jag då inte såg några dylika när jag var där och letade igår...) och hämta ett paket på Konsums hittepåpost. Vidare till biblioteket för att låna något att förkovra mig med. Jag hittade goda vännen Cina och fick en god pratstund med henne, kring zenbuddhism och skrivande, och sedan hittade jag Kvinnor i Afghanistan - fredsduvor eller offer? av Roland Lohr gen Stahl och Två sorters drömmar. Kvinnoliv i Mellanöstern av Sophie Heine. Kultiverande så det räcker, tänker jag. Som lättsam kvällsavkoppling lånade jag filmen Avatar, också. Kanske ikväll. Kanske en annan kväll.

På väg tillbaka mot frisersalongen mötte jag minsann världens bästa Annhelen och vi satt nog bortåt en timme i skuggan under ett träd och pratade om fast och löst, högt och lågt samt besåg hennes nya arbetsplats. Det kommer att bli kanon för henne och verksamheten där, men jag kommer ju att toksakna henne på jobbet. Tur att Byn inte är större än att en kan ses på lunch, till exempel.

Nu är jag ganska trött. Och nyklippt. Jag ska hänga tvätt och vattna mina odlingar och sedan göra så lite som möjligt, är planen. Kanske blir det äppelsaft i morgon.

Inga kommentarer: