tisdag 20 augusti 2013

jag ser rött


I natt drömde jag att jag sprang. Kanske har tiden kommit då jag ska göra som, bland andra, min stronga lillsyrra Malin gjort och börja med intervaller och så småningom köra enbart joggning/löpning?

En alldeles stilla morgon. Ingen särskild värme i luften än. När jag går ut för att vattna ser jag att en av tomaterna äntligen blivit nästan helt röd. Jag tror faktiskt jag kan äta den i eftermiddag. Sedan är det bara att vänta på resten!

Riktig skolstart idag alltså, här i Byn. Som alla andra år har jag köpt ett nytt planeringsblock. Och ett något mindre block för mötesanteckningar. Motiv: en schysst kvinnlig förebild - Modesty Blaise. Annars tror jag inte jag köpt något som är särskilt avsett för själva uppstarten. Men jag läser i DN att handlarna nu gnuggar händerna och toksäljer ryggsäckar, surfplattor, pennor, gympaskor, surfplattor, klockor och cyklar. Men det är väl bra? De ska väl leva, de också.

Jag vill förresten ha en surfplatta, jag också. Och nya springskor. Men det har nog inte direkt med skolstarten att göra.

Syrrehelg är nu bokad. Näst sista helgen i september ska vi ses i en liten stuga, med kamin förstås, och bara umgås och ha det gott. En trivsam tradition som vi kört i några år, nu!


4 kommentarer:

ming wan lee sa...

massor av drömmare inatt, om man jämför på fb. Det är månen, säger en del. Andra skyller på stjärnorna men alla verkar överens om att drömmarna är betydelsefulla. Märkvärdigt ändå, dessa kollektiva känslostormar :)

magda sa...

Aha? Jag har inte sett något sådant mönster, men... har kanske inte varit tillräckligt uppmärksam?

Fast månen... stjärnorna... jag är skeptisk för egen del. Har ju drömt skumt en hel vecka. Får se hur det blir i natt...

Men visst är det kollektiva medvetandet en spännande sak!

ming wan lee sa...

verkligen... ju mer jag ser på saken desto mer Ser jag saken :)

magda sa...

*gillar* :)