söndag 11 augusti 2013

grande finale

Äckliga små fruktflugor = hösttecken. Lösning: fälla!
Jag skrev igår att allt inte måste göras tidigt på dagen. Det finns givetvis undantag. Som till exempel när en satt en deg till supergoda kumminbröd kvällen innan och den är klar för vidare äventyr tidigt om morgonen. Jag älskar de här bröden! Främst för att de blir så fantastiskt goda och får en härlig, kaxig skorpa och inuti en seg, underbar spänst! Men också för att de är så galet enkla att göra. De kräver ett minimum av arbetsinsats. Det enda en behöver är tid.

Så nu står tre bröd på sista jäsning på mjölat bakplåtspapper och om en liten stund ska de in i ugnen på het plåt. En näve isbitar hivar jag också in, på ugnsbotten. Sedan kommer en ljuvlig doft att sprida sig i mitt söndagskök.

Under tiden lyssnar jag på Kropp & själ i P1 om döden och själen och vad som kan tänkas hända när vi dör, ser ut genom fönstret på en skyig, blåtonad himmel och dricker en försvarlig mugg av Byns godaste. Och så ser jag fram emot eftermiddagen då Matilda och Mike kommer på blixtvisit! De kommer med tåget vid halvtre och åker vidare imorgon. Många som ska hinnas med under deras korta Norge-Sverigeresa. Men när de är här är de här och det ska vi njuta av så mycket det bara går! Det blir som en slags fin avslutning på en semester där jag haft möjlighet att umgås med alla mina barn - förutom alla andra trevligheter jag ägnat mig åt.

Imorgon börjar jag arbeta igen. Så jag har lite att förbereda. Kanske stryka någon kjol, plocka ihop lite saker och sådant. Inget stort. Hur det känns att börja jobba? Jo, faktum är att det känns bra. Riktigt bra! Det blir en spännande höst!

Men här och nu är det morronkaffe och en bloggpromenad!

1 kommentar:

ming wan lee sa...

tack för tipset om Kropp&Själ-avsnittet, Magda.