måndag 12 augusti 2013

saudis in da house!

Matilda på salmiakjakt!

Mysfika på altanen med hembakat bröd, älgkorv, getmese och vällagrad prästost. Lite sol men också en småkall vind. Roliga samtal, en långpromenad, härligt släktforskarnörderi, framtidsplaner, grillning och avnjutande av en helt fantastisk Amarone. Så hade vi det igår, Matilda, Mike och jag. Kärlek och en viss stillad längtan efter, och saknad av, barn långt bort.

Nu är det på'at igen! Trettiosju lediga dagar är över för den här gången och arbetet väntar. Det känns roligt och sådär lite småspännande som jag alltid tycker att läsårsstarterna är, även om det riktigt roliga börjar först när eleverna kommer in. Men jag skulle ljuga om jag påstod att det var enkelt att vakna, och kliva upp, klockan sex. Dock blir den här veckans morgnar lite senare (om jag vill) eftersom vi inte börjar förrän halvnio om dagarna.

Idag blir det en förmiddag med föreläsning. En Jan Håkansson ska prata om användade av datorer i undervisningen, har jag hört. Om jag hört rätt kan det bli intressant. Eftermiddagen blir någon slags workshop med sagde Jan H. Men framförallt blir det återsamling med kollegorna varav jag ser fram emot att återse de allra flesta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Halv nio. Strax framme vid jobbet. Det luktar kaffe i hela stan från Zoegas. Har ont i magen. Vill inte.

ming wan lee sa...

önskar dig en supervecka Magda! med massor av taggade kollegor och elever ;)

magda sa...

Cuby> Jag hoppas din dag ändå gick bra?

Ming> Tack! *kram*

magda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.