onsdag 21 augusti 2013

stoj

"I'll do the stupid thing first,
and then you shy people follow.
.."
(Frank Zappa)
Nej. Ingen promenad idag. Jag blev kvar på jobbet alldeles för länge och är nu ganska slut. Dels hade jag två sena möten och dels har jag... fixat med saker. Dropboxinvitationer och sådant. Men det känns bra att ha diskat undan det mesta av sådana praktikaliteter. I morgon hinns det inte med. Däremot ska jag ut och powerwalka/jogga imorgon. Idag får jag nöja mig med att njuta lite av att jag faktiskt känner en viss träningsvärk. Jag hade tydligen ett par nonchalerade muskelgrupper som togs i bruk igår. Det känns gott!

Jag har just njutit ännu en nyskördad tomat, också. Långsamt. SÅ gott! Addictive!

När jag landade i mitt kvarter var det fullt liv och tjosan. Fatima var ute med ett barnbarn och två barn nerifrån gatan kom hojande och ville leka med honom och jag kom ihåg att inte bara ge Fatima hennes tallrik (som jag en gång fick en bit chokladtårta på) utan också en flaska av min hemgjorda äppelsaft. Grannen mittemot, Rose-Marie, var också ute och grejade i trädgården och undrade vad jag gör av alla äpplen och jag sa att jag ger bort så gott som allihopa till en vän som sedan lämnar dem för mustning. Hon undrade vart det musteriet ligger och jag lovade ta reda på det. Så mycket action kan jag inte minnas när det var sist här på gatan! Det gillas!

Idag har jag också gjort en pirrig och spännande sak. Jag har sökt en av kommunens tre förstelärartjänster. Chansen att just jag får en av tjänsterna är antagligen inte så stor. Inte på grund av att jag inte skulle vara kvalificerad/meriterad nog. För det är jag*! Utan för att "minst en" av tjänsterna ska vara knutna till matematikämnet. Det betyder att jag bara kan vara med och konkurrera om en av de tre tjänsterna, egentligen. För skriver de "minst en" låter det ju som att huvudmannen redan bestämt sig för att tillsätta två Ma-förstisar. Eller..? Nåväl. Handsken är kastad. Må bästa kvinna/man få jobben!

* "Nu är jag trött på att tona ner mig. 
Nu får andra se till att tona upp sig." 
(Christine Falkenland)

Inga kommentarer: