söndag 27 januari 2013

minustvåkommaåtta

När jag vaknar är det fortfarande mörkt ute. Det är en av de fina sakerna med helgerna; det är ju bara att dra täcket över huvudet och somna om. Så det gör jag. Och sover förbi Stil. Men det finns ju att lyssna på i efterhand. Fortfarande lite sömngroggy går jag ner i köket för att fixa en kanna kaffe och hämta upp datorn till sängen (den får alltså sova ensam på nedervåningen om nätterna). I samma ögonblick som jag hör det öronbedövande tjutet kommer jag på: HELVETSJÄVLARFANOCKSÅLARMET! Skyndar ut i hallen och larmar av. Sedan snabbt upp till sovrummet och i samma ögonblick jag lägger handen på telefonen ringer de från larmcentralen och jag får uppge lösenordet.

Så. Nu vet jag. Det fungerar. Och jag är fullständigt klarvaken.

Security. M. Ronnby CC

Nu har lugnet återigen lägrat sig över huset och jag sitter i sängen, läser och skriver mejl och lyssnar på P1:s Godmorgon, världen! En god, varm och skön söndagsmorgon. Den ska jag njuta av en god stund. Sedan ska jag väl så småningom upprätta en skiss även för den här dagen. Ett tänkt innehåll kan vara mera stickning, minst en film, en promenad, sätta färg i håret, koka black beans och stora vita bönor att lägga i frysen och sedan kunna använda i snabb middagslagning under veckan. Det är också så att jag vill skriva på "boken". Vi får väl se vad det kan bli.

"Boken", förresten. Jag har en god vän som läser den. Kritiskt. Hon började läsa den en kväll, just som hon skulle gå och lägga sig. Och läste till halvfyra på morgonen. Vill veta hur den slutar. Jag tar det som ett gott tecken; den kan alltså ha ett visst läsvärde! Just den pepp jag behöver! Så... kanske... idag..?

Inga kommentarer: