måndag 28 januari 2013

tyst min mun får du socker

Jag har haft det på känn ett tag. Att jag på något vis reagerar väldigt häftigt mot socker. Dessutom har jag, för första gången i mitt liv, börjat känna av något obestämt som jag tror är ett så kallat "sötsug". Inte så att jag känner "åh... socker... NU!" utan lite mer obestämt och plötsligt står jag där med något sött i handen och i munnen... och inom en väldigt kort tidsrymd händer det: magen känns spänd och svullen och det gör skitont under vänster revbensbåge. Om jag trycker till gör det inte ondare för det, det bara är som att jag har en ballong som blåses upp, bara. Efter en stund försvinner det. Ibland är den stunden ganska lång. Jag har känt så sedan ganska tidigt i höstas och nu börjar jag tröttna.

Dags att sockersanera, alltså. Jag har börjat redan, under helgen. Men så hittade jag en liten, liten bit paj efter middagen och en skvätt vaniljsås till det. BANG! BALLONG! ONT! Jag måste alltså tänka mig för lite bättre. Hmm... får jobba på det.

En sak som ändå inte gett några reaktioner är att ha lite socker i teet. Så det kör jag nog vidare på, ett tag. Jag sa inte att jag skulle rensa bort allt socker. Bara sanera.

Sugar... M. Ronnby CC

Inga kommentarer: