fredag 6 november 2020

when it rains it pours...

Så kom då äntligen beskedet att skolan stänger fr  o m måndag och två veckor framåt (till att börja med; ledningen avvaktar Region Skånes nya direktiv som ska komma 17 nov). Situationen är en helt annan än i våras. Smittan sprider sig på skolan - särskilt på vårt program, efter vad det verkar - och de senaste dagarna har det varit halvtomma klassrum och många elever som varit oroliga (liksom vi, och vårdnadshavarna) och andra som suttit hemma och väntat på provtagning/provsvar, följaktligen inte fått komma in till skolan och därmed missat en massa. Nu får alla hålla sig hemma och även om vi inte kan stoppa smittspridningen kanske vi kan bromsa in den något litet - och under tiden kan de allra flesta få undervisning (nej, vi har inte erbjudit digitala lösningar för fysiska lektioner). Vi lärare bör också arbeta hemma i görligaste mån, men är ombedda att komma in på måndag för studiedag, information, kraftsamling och kanske ta hem material, då. Jag kommer arbeta hemifrån. Jag tyckte det kändes bra i våras (eller... i längden blev det ju slitsamt med distansundervisning, men det gick lättare hemifrån) och nu är det ju kanske bara för ett par veckor. Kanske.

Förra veckan var ledig. Åh, så ledig. Jag hade jobbat som en galärslav innan för att verkligen, verkligen slippa ens tänka på arbetet under lovet - och si, det lyckades. Jag åt middag med tre fina kollegor, inne i Malmö, pysslade hemma, jobbade en dag som funktionär på högskoleprovet, gjorde ärenden, hade liten familjemiddag här hemma, karvade pumpor i Börringe, lånade hem de små människorna - i tur och ordning - och var ute och gick i skogen.  Jag stickade en hel del också. Och läste. Jag var... ledig. Och det var skönt.

Och nu är det helg igen. Jag är ju rätt tråkig, så här händer inget spännande. Ikväll är det film, pizza och stickning. I morgon tror jag Sigge kommer hit. Vi ska gå på loppis, har jag lovat. Och besöka någon bra lekplats. På söndag ska jag väl tvätta och gå en långrunda med el jycko.

Två inlägg på en dag. When it rains it pours.

Inga kommentarer: