torsdag 30 mars 2023

tillfredsställelse

- Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar.

Ja, så säger han, Karl-Bertil Jonsson. Och jag är böjd att hålla med. Även om arbetet i fråga inte handlar om löneslaveri utan ett helt frivilligt arbete utfört med mina egna händer; jag har nu fått klart två projekt som ska ligga i påskägg, tillsammans med godis förstås, till de två små människor som finns närmast mitt hjärta. Stickning, alltså. Inte bara meditation utan också något där tankar, känslor, funderingar och idéer flätas in i varje maska, varje varv.

Det blå projektet.

Faktum är att det just nu, denna vecka (och troligen bara ett ytterst övergående fenomen), också har hänt på jobbet att jag lyckats rätta inte en examination (ja, för en hel klass, alltså) utan...två. Halleluja, Typ. Detta har bland annat berott på att jag satt på mig hörlurar och köttat och inte varit det minsta social och tillgänglig i kombination med att elever haft ett par långlektioner på sig att - på s k "valfri plats" - spela in poddar kring relationen mellan religion och vetenskap. Jag gläder mig alltså oerhört åt något som på min förra arbetsplats var en klar regel - och där konkret hemarbete var undantaget...

Dessutom är en liten trevlighet inplanerad; efter arbetsdagen idag går vi (några kollegor och jag) ner till närmaste sunkhak och tar en öl, eller två. 

Det rosa projektet.


Våren tvekar lite, annars. Vintern försöker kasta lite snöbollar och minusgrader efter den och när det inte funkar blir det regn, istället. Men jag ser och hör tecknen. Koltrasten (ett av mina finaste vårtecken) sjunger hejdlöst från bakgården och påskliljorna slår ut mot läväggarna. 

Imorgon utmanar jag mig själv och drar på konsert helt själv. Det var ett tag sedan. Inte särskilt stor chans att träffa på folk jag känner, heller, givet att spelningen är i Lund och att inga av vännerna här i krokarna gillar Meshuggah. Möjligen springer jag ihop med någon elev. Nå. De blir säkert bra. Riktigt bra. Även supportakterna är tunga. Jag ser fram emot The Halo Effect, bland annat.


4 kommentarer:

Velig sa...

Åh, spela in poddar om relationen mellan religion och vetenskap! Är också gymnasielärare i religion och letar febrilt efter uppslag för just momentet religion och vetenskap - du skulle inte kunna tänka dig att dela med dig av ditt?!

Anonym sa...

Det ska väl gå att ordna. Är du med i gruppen Religionslärare på FB?

/Magda :)

Velig sa...

Jadå, det är jag :)

Anonym sa...

Hojta på mig där så vi får FB-kontakt.
Sök: Magdalena R ;)