I stället för en stor långpanna körde jag två mindre formar |
Den blev faktiskt ganska god och är någon nyfiken att testa så gjorde jag såhär:
Jag tog...
175 g mjölkfritt margarin (jag avskyr margarin, men ändamålet fick helga medlet...)
1½ dl mandelmjölk
No Egg (googla!), motsvarande 5 stora ägg
3 dl ekologiskt rårörsocker
3 dl ekologiskt mandelmjöl
2 dl ekologiskt kokosmjöl
1 msk bakpulver
samt...
ca 3 hg ansade rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk kanel
1 msk äkta vaniljsocker
Jag skar rabarbern i småbitar, blandade ihop potatismjölet, kanelen och vaniljsockret och mofflade runt rabarbern i det. Sedan lät jag det stå medan jag...
... smälte ner margarinet och hällde i mandelmjölken. Medan det svalnade vispade jag ihop "äggen" med sockret och lät detta ta en liten stund för att uppnå maximal fluffighet (inte riktigt lika enkelt som med riktiga ägg). Så blandade jag ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver och rörde ner det i äggfluffet. Därefter åkte margarinet/mandelmjölken i och så rörde jag alltihop till en jämn smet som jag hällde ner i en smord långpanna och fördelade till ett jämnt lager och strösslade rabarbern över. Jag hade lite extra kanel/vanilj/potatismjöl som jag pudrade över innan det åkte in i 175 graders ugn ca 25 minuter.
Det hela serverades med uppvispad soja"grädde".
PS. Kakbotten blev ganska tung och det tror jag beror på att det inte var riktiga ägg i. För den som så vill går det givetvis bra att baka den på såväl smör och mjölk som ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar