torsdag 1 mars 2012

övning ger träning

Mitt nya intresse: knäckebrödsbakande? Man vet aldrig. Jag vill i alla fall göra det ultimata knäckebrödet innan jag går in i vanligt bak-mode. Så jag bakade knäckebröd igår igen. Den här gången med betydligt mindre salt. Hellre då använda till exempel det underbara Bregott med havssalt - eller något annat man gillar och så strössla lite flingsalt över.

Den här gången blev brödet av en helt annan karaktär, kanske också för att jag hackade ner lite solrosfrön och pumpakärnor i det. En del av bröden blev också vad vi i knäckebrödsbranschen kallar brungräddade. Men de var liksom goda ändå. Eller kanske tack vare? Jag tänker att jag ska ta med smakprov till min älskling och se vad han tycker.

Milt och gott ute. Sju plusgrader förlåter ganska mycket. Moln, till exempel. Jag slipper dunjackan och pannan käkar mindre pellets. Och jag kan tvätta bilen utan att allt fryser fast. Jag tror jag ska göra det idag.

Megalång arbetsdag idag eftersom vi har klasskonferenser. Men vid sextiden rullar vi norrut, jag och Johanna. Planeringen jag skulle göra imorgon har jag jobbat undan det mesta av under veckan, och resten tar jag med mig. Mestadels är det planeringen av religionskursen som kräver tid just nu, för att den ska bli riktigt bra. Jag har ett par filmer jag ska kolla igenom och det gör jag ju minst lika bra på en gigantisk platteve som på jobbdatorns skärm.

Men än är morgonen tidig och jag ska njuta mitt kaffe och ett long distance call...

Jag fick två små fina plåtaskar av Johanna. Jag funderar på vad jag ska ha för fina saker i dem:

Inga kommentarer: