måndag 29 oktober 2012

gryning över emmaboda

Jag vaknar långt före det är dags att gå upp. Jag tänker att det är min inre klocka, som under hösten vant sig att stiga upp vid sommartid och nu måste börja ställa om sig. Ett par mornar till så är det säkert ordning igen. Det är skönt att ligga under täcket och bara fundilera. Tänka på mina nära och kära. Undra varför kommunen inte kollat upp hur det blir innan de byter ut lamporna i gatlyktorna. Ute på gatan står två stolpar och de nya kamporna lyser som helljus och troligen rakt in i grannarnas hus. En lampa på en tvärgata bländar mig när jag sitter här i soffan. Mycket märkligt.

Till slut går jag upp och tar en dusch. Brygger en kanna kaffe, tänder några ljus och slår på teven för lite nyheter. Samlar ihop mig inför en dag som jag inte vet så mycket om. Eleverna har lov den här veckan och för de lärare som bor i storstadsregionerna är det Skolforum, Skoldagar, EdCamp och liknande. För oss lantisar är det annat. Det jag vet om dagen idag är att den ska tillbringas i Folkets Hus och att temat för dagen är hur en kan arbeta med film i skolan. Vi får väl se vad det blir. Förhoppningsvis lärorikt.
Jag har i alla fall laddat med mjuka, sköna kläder (jag fruktar att det blir mycket stillasittande), vattenflaska och anteckningsblock.

Ikväll blir det afterwork med bowling. Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer: