söndag 21 oktober 2012

sköna söndag

Jag vaknar inte alltför sent och smyger ner till köket. Hoppas att trappans knarrande inte ska väcka Malin. Sätter på kaffet och plockar lite. Malin kommer ner efter en stund och vi dricker kaffe, pratar om gårdagen och äter en långsam frukost. Vi har så mycket att samtala om.


Så drar vi på oss sköna skor och går ut i solen. Vilken dag! Vi promenerar uppåt Krysseboda och njuter av färgerna och dofterna från skogen. Hejar på hästar i en hage och tittar på spår efter vildsvinens härjningar i en trädgård. Följer Bjurbäcken fram till den lilla sjön med det fula namnet och kikar sedan på de fina trähusen på Storgatan.


På Konsum köper vi sötpotatis och går sedan hem. Vi pratar om konst och jag visar Malin, via Google, ett par av de konstbekantskaper jag gjort det senaste året; Karin Broos och Patrick Molteberg. I viss mån även Lars Lerin.

Till middag blir det småhet sötpotatissoppa och ostkakan får utgöra efterrätten, tillsammans med kaffe, innan det är dags för Malin att resa hem till Stockholm igen. Det har varit en riktigt supermysig helg! 


Men jag undrar om Malin möjligen råkade få med sig solen, för det fantastiska vädret är plötsligt helt borta och ersatt av en lite småsnål vind och grå moln?

Inga kommentarer: