torsdag 18 oktober 2012

med lenvispad grädde och björnbärssylt

Sista skrivarträffen för i år. Alltid ett visst vemod men också alltid en känsla av att ha kommit en bit längre på vägen. Vi pratade om strukturer, om anslag och om gestaltning. Vi gjorde ett par intressanta och ganska svåra skrivövningar. Och Kina hade med sig ostkaka som vi avnjöt med grädde och sylt, till fikat.

Vi diskuterade en fortsättning, också. Till våren. Det blir bra. Min avsikt är att då ha ett ganska rejält material med mig.

Jag har en annan avsikt också. Jag vill göra mig en skrivhörna i mitt arbetsrum. Det gamla, vackra skrivbordet står framför det stora trippelfönstret. På det: symaskinen. Där står den bra. Jag behöver allt ljus jag kan få för syprojekten. Min tanke är att hitta ett annat, mindre, bord att ha framför det andra fönstret. En arbetsplats inrättad helt för skrivandet. Med en riktigt bekväm stol.

Ostkaka är så himlagott! Inte bara när det är kalas och firande. En borde äta det minst en gång i veckan, när en nu bor i Småland. Jag undrar var jag har receptet - jag skulle kanske bjuda sköna vännen Malin på det, när hon kommer och hälsar på mig i helgen?




3 kommentarer:

Caligula sa...

Skrivarträff & ostkaka - låter som en fullträff? :-)

magda sa...

Det var det! :)

Anonym sa...

Bra idé Magda;)
Ostkaka låter fantastiskt!!
Hälsar Malin