tisdag 23 oktober 2012

i skolans tysta vrår

När alla (nästan, i varje fall) gått hem för dagen blir skolan spännande tyst. Det enda som hörs är suset från ventilationen och ibland en dörr som gnisslar eller steg från någon annan senarbetande kollega som passerar i korridoren.

Det är då jag verkligen får arbete uträttat. Inte undervisning, förstås. Eller jo... ofta är det vid den här tiden på dagen jag gör flippgrejer och laddar upp till mina elever... Men jag tänkte mer på allt det andra. Nu har jag suttit i snart två  timmar och läst och gett återkoppling på olika texter mina elever lämnat in. Samtidigt gör jag mentala noteringar om vilka som inte lämnat in och tänker att jag måste prata med dem. Ta reda på om det finns någon särskild anledning och om jag på något vis kan vara dem till stöd i skrivandet - mer än jag redan är, alltså.


Snart är det ändå dags för mig att plocka ihop och gå hem för dagen. Först ska jag bara se över att jag har allt i ordning som jag behöver i morgon förmiddag. Sedan ta vägen om affären och proviantera lite. Det skymmer redan. Jag ska tända ett doftljus och koka te till mig.

~~~~~~~~~~

Idag hade förresten chefen lönesamtal med mig (och med andra, antar jag). Avtalet är ju klart och tanken är väl att vi så snart som möjligt ska få höjningarna exekverade - inklusive det retroaktiva. Inte blev det några 10.000. Men jag är ganska nöjd ändå.

Inga kommentarer: