måndag 2 januari 2012

full

Jag tog mod till mig och loggade in på Swedbank för att utröna hur min finansiella situation egentligen ser ut den här månaden. Alla överföringar är gjorda. Allt betalt. Det finns pengar där det ska finnas. Men det jag därutöver har disponibelt (vilket är det jag bestämt att jag ska klara mig på) ser ganska magert ut.

Å andra sidan är kyl, frys, skafferi, pelletsförråd och bensintank rätt fulla. Liksom min bäste vän:

(Hunden - människans bäste vän. Särskilt när han är full.)

För övrigt är jag rätt bra på att leva på luft och kärlek. Det har jag obegränsad tillgång till, så det går faktiskt ingen som helst nöd på mig. Jag lär klara mig. Det gör jag alltid.

Men alla som firar tokjul och köper dyra julklappar till höger och vänster och bygger nytt kök varannat år och fan och hans mormor? Hur klarar ni er?

7 kommentarer:

SiS sa...

Ja, tänk att det undrar jag ofta...Alla kan ju inte ha så fantastiska löner, eller..? Tror mycket är "lånta fjädrar", och då tar jag det hellre enklare än att vara slav under skulder! Vis av erfarenhet som man blivit ;)

magda sa...

De flesta av oss har väl inte fantastiska löner? Göran Persson kanske möjligen bara har sagt en enda klokhet i hela sitt liv: "Den är icke fri, som är satt i skuld." Så är det ju.

ANNA sa...

Det är nog lite "fetare" för folk som är två, har varit ihop länge och hunnit skaffa sig allt sånt där som hus osv... + om de har sk. bra inkomster båda två och vett att hålla i slantarna ibland.

Å så finns de ala de som bygger fasaaaad å lever på gröt och nudlar.

Här är det inte heller så fett den här månaden men frysen är full och skåpen är rätt välfyllda de med.

Anonym sa...

Såklart måste man hålla koll på utgifterna. Det är skrämmande att se unga människor som t.ex lever på sms-lån för att finansiera festandet en fredagkväll. Får hem mobilräkningar i sina föräldrars namn på flera tusen, som de sedan surt får betala. En bra ekonomi bygger ju på ansvarstagande, begränsa sina utgifter till det nödvändiga,och ha en viss aning om förhållandet mellan inkomster och utgifter. Bara en fri fundering...
Tycker Mats

magda sa...

Tanken är fri, Mats. Och klok. :)

Anonym sa...

Det är bara att titta på lyxfällan. Ofta verkar det vara bara fasad och den rasar till slut.... / Malin

magda sa...

Jag tänker att du har rätt, Malin.