onsdag 17 april 2013

exhale!


Efter en sådan här dag är det skönt att varva ner med en omvägspromenad hem. Jag slår en lov kring Byn i den milda, mjuka kvällssolen. Går in på biblioteket och lämnar en film. Går vidare över torget till affären där jag köper knäckebröd och makrillfiléer i tomatsås. Jag tror inte jag ätit det på kanske fem... åtta år? Om det räcker. Men idag när jag passerade makrill-i-tomat-hyllan kände jag att det var dags. Sedan strosa vidare. Så småningom komma hem och upptäcka att klockan är nästan sju. Fixa lite mat och lyssna på radio. Landa med en bok i soffan, framför nyhetstimmen.

Jag läser om Persuasion (Jane Austen) av ren och skär lust och så läser jag Uglies (Scott Westerfeld) eftersom jag tror det kan vara en bra bok att använda i undervisningen. Men just nu sticker jag emellan med Fredrik Svenssons TÄNK OM. Rektor Ulf stack till mig den idag och jag har länge tänkt läsa den (jag kan tipsa om hans bok Bryt mönstret eller gå under! också - eller podcasten Skolsnack som Fredrik är en av personerna bakom). Att Fredrik kom och föreläste hos oss på senaste studiedagen har ju inte gjort mig mindre intresserad av hans tankar kring skolan och dess utveckling.

Han skriver seriöst och lättillgängligt om kunskapssyn, om det-var-bättre-förr-människor, om Kina och... framtiden. Och i sitt tack nämner han både Frank Zappa (som ju hade en hel del att säga om utbildning...) och Steve Vai. Han får min kväll. Fredrik, alltså.


Inga kommentarer: