onsdag 3 april 2013

let's rock!

Upplivad av samtalet med vattenmätarbytarmannen drar jag på mig vindjackan (behövligt), vantar (lika behövligt) och kängorna och tar mig  en timmes promenad. Solsken i blick. Senaste Stickpodden i öronen. Och stickning i huvudet. Jag har utmanat mig själv och bestämt mig för en stickning med beskrivning på engelska. Det har jag aldrig förr testat, så engelsklärare jag är.

Mönstret är redan inhandlat...

... så nu ska jag bara beställa ett fint garn. Och om jag fixar det här kommer jag att ha ett par sådana här att värma mina händer med, de där kalla nätterna i juni...


9 kommentarer:

Erica sa...

Sånna vill hon här åxå sticka! Spara mönstret till mej!

magda sa...

Will do! :)

ming wan lee sa...

åh! vill ha! jag önskar att jag ärvt stickargenen av farmor :)

magda sa...

Bara att slänga sig ut och testa, ming! Du snackar med den som hade tvåa i textilslöjd... ;)

ming wan lee sa...

det är haken! jag hade en fyra :D

ANNA sa...

Åååhhh... döskalledelen av mönstret är sååååå tjusig.

Men jag ska sticka egna stoooora enfärgade yllevantar, tvätta dem tokvarmt å torktumla dem (visst låter det vettigt, knas! men det blir superbra, ungefär som valkat å eftersom jag fodrar dem med tunt t-shirtstyg så funkar det) å den brodera något tjusigt på dem så jag kommer också att få tjusiga vantar, fast inte lika avvancerade.

ANNA sa...

Magda: Jag hade också en tvåa.... men en femma i träslöjd för vi fick betyg i båda två ämnena om vi haft båda lika mycket.

magda sa...

ming> Heh. Kom igen nu!
Anna> Dina vantar låter härliga! Har du något mönster så du vet hur mycket för stora du ska göra dem för att de ska få lagom storlek när du tvättat dem? Jag har bara erfarenhet av att ha tovat väskor och de krympte ju rätt rejält...

ANNA sa...

Nepp, men Mamma har gjort en hel del såna å blir de lite för små så töjer man dem genom att fukta med varmljummet vatten å ta på sig dem. Jag tror man ska göra dem ordentligt oversize typ lagom för ganska stora manshänder om de ska passa mejfärdigkrympta.