söndag 7 april 2013

feel bad

Jag går nästan aldrig tillbaka och korrigerar gamla blogginlägg men nyss upptäckte jag att ett ord för mycket smugit sig in i förra inlägget. Såpass störigt att jag kände mig tvungen att rätta till det. Jag läser en del andra bloggar och slås ofta av hur genomtänkta och välformulerade de är. Själv skriver jag ju bara rakt av, slänger upp det och upptäcker sedan slarvfel och får gå tillbaka och korrigera och hoppas att inte alltför många hunnit läsa eländet.

Söndagsmorgon alltså. Sängmorgon. Stil i P1, om Gertrude Stein och till viss del, Alice B Toklas. Kaffe givetvis. Lång intervju till en av ägarna till härliga fiket Copacabana, nere vid Hornstull. Där har en ju sänkt en och annan kaffe - även om jag ibland gillar grannen snett över gatan, Vurma, ännu bättre för de goda mackornas skull. Och så är det lättare att hitta ett ledigt bord där.

Ibland blir en överraskad. Jag letade nyss efter en helt annan bok i den bokhylla som inte innehåller skönlitteraturen (mestadels religion och en del historia också) men hittade den här:



Jag har ingen som helst aning om hur den hamnat där, men kanske har Matilda eller Johanna dumpat den där? Jag brukar minnas vad jag själv anskaffar. Jag gissar på Johanna... Den verkar lättsamt rolig och ska få bli min morgonlektyr här under det vita täcket. Vad sägs till exempel om ett kapitel som heter Svartmålare. En godtycklig och ofullständig kavalkad av tungsinta tänkare och som presenterar muntergökar som Don Quijote, Schopenhauer, Camus och Woody Allen, bland andra.

Mulet ute idag. Det funkar det också. Sista lediga dagen. En dag att ta vara på. Som alla andra dagar.

4 kommentarer:

ming wan lee sa...

känner inte alls igen mig i genomtänkt, jag stör mig ständigt på mina egna misstag som jag petar och ändrar på och jag måste nog tyvärr säga att jag även i skrivandet yttrar mig som den kluvna person jag är - å ena sidan slarver och laissez-faire, å andra sidan svensk petimeter ;) Jag ser skrivandet som en oljemålning - man målar över partier man inte gillar. Såg en video med Peter Dahl en gång, där arbetar han på samma vis tills stämningen känns bra. Det är bara det, att andra dagar är stämningen annorlunda...

du skriver oerhört bra, så lätt flyter orden och det är en fröjd att läsa. Jag ser fram emot Boken Magda!

magda sa...

Jomen just så... stundens ingivelse och sedan kanske ändra... eller bestämma sig för att inte.

Jag bestämde mig för längesedan att inte alltid vara så grammatiskt konsekvent. Jag vet hur det ska vara och tar mig friheten att göra avsteg...

Tack...

ming wan lee sa...

precis så, att bestämma sig för att inte ändra. Det är i skissen som nerverna sitter. Det som kittlar och retas ;)

CountessJohanna sa...

Jag läste aldrig den :/ den är min ^^
"lånar" gärna den nån gång ^^