tisdag 9 april 2013

upprepning

Jag har inga problem med att äta samma maträtt fem dagar i sträck. Ibland gör jag en gryta, eller en stor smarrig lasagne i början av veckan och sedan kör jag den varenda dag tills den är slut. Den här veckan är det spenatsoppa. Varje dag. Och jag tycker det är supergott. Det går supersnabbt att laga, mättar och värmer och jag inbillar mig att jag fyller på järnförrådet.

Så nu vet ni vad jag åt till middag, alltså.

Lång dag blev det. Jag och kollegan Anna hade tänkt avrunda med att gemensamt ta en lång omväg hem (vi bor nära varandra) men det är faktiskt skitkallt ute och hon har en liten sjukling hemma. Så hon gick hem och jag tog en inte fullt så lång omväg hem, via bland annat affären. Nu är jag tokmätt och ska möjligen dra mig från köksbordet till tevesoffan, för en nyhetstimme.

Föredragningen för kollegorna kring några digitala verktyg (fokus: att använda dem tillsammans med eleverna så att de verkligen har med sig datorerna till varje lektion) gick bra tror jag. Åtminstone fick jag sagt det jag ville ha sagt. Såvitt jag minns. När jag gör den där sortens presentationer vet jag aldrig riktigt vad jag ska säga i förväg och efteråt har jag bara diffusa minnen av en del. Något jag är så väldigt glad för är att vi nu, på ett mer strukturerat vis börjat dela. Hittills har vi varit några "entusiaster" som utforskat möjligheterna att använda de digitala verktygen i vår undervisning, men nu känns det verkligen som att vi skapar oss en gemensam plattform att jobba vidare ifrån. GÖTT.



2 kommentarer:

ming wan lee sa...

åh-åh-åh! vad lycklig jag blir :) jag känner igen mig och trodde att jag var ensam om matlagningssaken, utöver familjen alltså. Jag lagar alltid en stor grönsaksgryta, soppa eller annan långkokstjafs så att jag slipper laga nytt, handla och planera vareviga dag. Sen på helgen blir det pinfärskt och lyxgött som belöning. Dessutom är jag av den knäppa åsikten att utöver all energi som sparas så blir grytorna bara godare med tiden ;)

Muffin Man! bäst.

magda sa...

Jamen PRECIS! :D