tisdag 30 april 2013

valborg...

Valborgsmässoafton. Eller, som jag föredrar att se det, en vanlig tisdag. Det har regnat och blåst i natt och det ser ut att fortsätta under dagen, även om en sned sol just nu lyser på regnmolnen så de ser ännu svartare ut. Varm tröja på. Det var kallt på jobbet igår, och det hör inte till vanligheterna. Grannen är redan ute och gräver några tag i sin trädgård. Han har en stor grävmaskin.

Mike har lagt upp ett kort filmklipp, på FB, från morgonens utflykt till IKEA (de ligger en timme före oss och i Saudi öppnar IKEA alltså 07:00...). Matilda ser trött ut och jag ser att hon valde den... svarta abayan. Heh. Och medan de är där infaller bönestunden så ljudet han fått med är en böneutropare över IKEAs högtalarsystem. Kassorna och restaurangen stänger 40 minuter men en får gärna gå omkring och shoppa... Och Matilda är inte den enda kvinnan, så det finns alltså kvinnor även på det saudiska IKEA trots att deras katalog försökte få oss att tro annorlunda... Nå. Hon ser för övrigt ut att ha det bra och äventyret fortsätter!

Bob Hansson på Tankar för dagen. Gott att lyssna på honom. Just det. Måste mejla honom om hans föreställning här. Det känns lite nervöst. Att mejla Bob Hansson, alltså. Hur löjligt är inte det, då?

3 kommentarer:

ming wan lee sa...

han är en bra talare, den där Bob. Mycket uppfriskande till skillnad från alla fala livscoachers blah-blah-blah-Bah-Baaah! örk... nä, tacka vet jag Bob. Skriv! och hälsa ;)

Fröken sa...

Jag hälsar från ming! ;)

magda sa...

Jag svarade med ett av mina alter ego, ser jag! ;)